Gore-Tex®

GORE-TEX® är din garanti på högsta kvalitet och maximala skydd även i de mest extrema väder. Vilket är anledningen till att professionella expeditioner till de mest kalla och blöta platser i världen väljer GORE-TEX® produkter. Vi på Tierra använder GORE-TEX® just av denna anledning, för att det idag är det mest hållbara materialet för extrema förhållanden. Vi omprövar hela tiden våra materialval för att se om vi kan få samma resultat och samtidigt minska miljöpåverkan. Vi ser även klädernas livslängd som en viktig miljöfaktor och där är GORE-TEX® idag det bästa valet.

LÄGG MOBILEN I VATTENTÄTT FODRAL

Varje led i GORE-TEX®-produkters tillkomst är kontrollerat av GORE-TEX® själva vilket innebär att du får en garanti på att din nya jacka eller byxa kommer att hålla dig torr. Däremot är det bra att förvara mobiltelefon och plånbok etc. i ett vattentätt fodral oavsett om du har den i inner- eller ytterficka. Detta då ytterfickorna endast har vattenavvisande dragkedjor för att ditt plagg ska kunna andas och är alltså inte helt vattentäta. Innerfickor kan släppa igenom fukt från din kropp in i fickans innehåll. 

GORE-TEX® GARANTI TILL DIG

Om du inte är helt nöjd med vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan hos din GORE-TEX®-produkt lagar vi produkten, byter ut den eller ger dig pengarna tillbaka. Denna garanti gäller endast plagg som utsatts för normalt bruk och slitage och använts till vad de är avsedda för. Det kan också förekomma åldersavdrag. Om du vill åberopa garantin ska du vända dig till den butik där du köpt plagget.

DE OLIKA TYPERNA AV GORE-TEX®

Det finns olika typer av GORE-TEX®, alla med sin specifika funktion beroende av vilken typ av aktivitet materialet är avsett för. Tierras kläder är designade för specifika användningsområden vilket innebär att typen av GORE-TEX®-material på ett Tierra-plagg kan variera. För att ta reda på vad ditt plagg är gjort av, tittar du på GORE-TEX®-logotypen på ditt plagg. Här under kan du hitta information om de olika variationerna.

| GORE-TEX® Pro produkter

Plagg tillverkade med GORE-TEX® Pro-material är maximalt slitstarka och idealiska för extrem och långvarig användning. Konstruktionen med 3-lager GORE-TEX® fästs membranet vid både yttertyget och fodret. Fördel: ingen rörelse mellan lagren, vilket innebär mindre slitage och bättre hållbarhet.

| GORE™ Micro Grid Backer-teknologin

Mer komfort och prestanda med GORE™ Micro Grid Backer-teknologin. Med hjälp av ett innovativt patentsökt förstärkningsmaterial gör tekniken plagget tåligare mot revor och slitage på insidan, förstärker dess förmåga att andas och minskar plaggets vikt. Den gör också att plagget enkelt kan glida över mellanlagren.

| GORE-TEX® Active produkter

Plagg tillverkade med GORE-TEX® Active-material har extremt god andningsförmåga och passar utmärkt för mycket uthållighetskrävande dagsaktiviteter.  Active laminatet kombinerar en lättare, tunnare GORE-TEX®-membran med fin denier prestanda för att leverera den ultimata 3-lagers-lösningen för den aktiva konsumenten.

| GORE-TEX® produkter

Kläder med GORE-TEX®-material kombinerar varaktigt vatten- och vindskydd med optimal andningsförmåga – tåliga produkter som erbjuder bästa möjliga skydd och komfort. 

| GORE-TEX® med Paclite produkt-teknologin

Plagg med Paclite®-teknik är extremt lättviktiga och lätta att packa. De är därför en idealisk lösning för vandring, cykling, golf, resa och andra aktiviteter där vikt och utrymme är avgörande. Kläderna håller dig torr och sval under krävande aktiviteter och varm under nedvarvningen, även i blåsiga och kalla väderförhållanden. Ett skyddande lager på insidan av GORE-TEX®-membranet innebär att ett separat foder är onödigt. Resultatet är en minimal vikt och packvolym.


Praktiska skötselråd

| TVÄTTNING

Ett rent GORE-TEX®-plagg håller längre, då salter och fetter försämrar andningsförmågan och förkortar plaggets livstid, därför rekommenderar vi att du tvättar ditt GORE-TEX®-plagg. Följ tillverkarens instruktioner och använd inte mjukgörande medel då plaggets impregnering tvättas ur. 

| STRYKNING

Stryk med ångstrykjärn. Lägg en handduk eller trasa mellan plagget och strykjärnet och stryk på låg värme (två prickar på strykjärnet). 

| TORKNING

Torktumla gärna på lägsta värmen. Uppvärmning efter tvättning är bra för plagget, eftersom värmen återställer den vattenavstötande behandlingen.

| IMPREGNERING

Håller du ditt plagg rent och följer skötselråden, har du ett effektivt skydd. Plagget du har köpt impregneras vid tillverkning. Denna impregnering återaktiveras när värme tillförs. Efter tvätt rekommenderas därför att du tillför värme genom torktumling eller strykning på låg värme. Vid återimpregnering kontakta en butik för övriga rekommendationer.