Tierra och dun

Tierra och dun

Dun är en naturlig produkt som ger marknadens bästa isolering. Dun har en högre värme-vikt-ratio än syntetiska isoleringsmaterial och är också möjligt att komprimera mer. Tierra använder en 95/5 blandning av dun och fjäder. Ju högre andel dun desto bättre egenskaper har plagget. Tierra arbetar exklusivt med en leverantör av dun som i sin tur arbetar med kontrakterade slakthus, vi köper också dun certifierat av RDS (Responsible Down Standard) från Primaloft (europeisk produktion).

Under hela processen transporteras dun för Tierra i förslutna säckar för att inte mixas med annat dun. På fabriken används endast de här säckarna som stoppning i Tierras kläder. Vårt kvalitetsteam kontrollerar processen genom att göra annonserade och oannonserade besök. Efter att ha jobbat med dun i många år har vi skapat en strikt inspektionsprocess för vårt dun som beskrivs nedan.

FARMAR

På Tierra arbetar vi med en dunleverantör. Denna leverantör arbetar i dagsläget med 36 kontrakterade farmar inom Yangzhou Hanjiang Goose Association i Kina. Kontrollenheten för detta område har signerat Tierra och Fenix Outdoors uppförandekod (Code of Conduct) som reglerar djurhantering och farmarnas arbete kontrolleras regelbundet av Fenix Outdoors kvalitetskontrollanter.

SLAKTERI

Tierras dunleverantör arbetar med två kontrakterade slakterier. Båda slakterierna har signerat Tierras uppförandekod. Personal från vår dunleverantör närvarar under slakten för att säkerställa att dun som senare skall användas i Tierras produkter enbart kommer från fåglar från Tierras kontrakterade farmar. Köttet blir mat medan dunet samlas upp i säckar som märks med Tierra, farm därifrån fågeln kom samt serienummer. De förslutna säckarna transporteras sedan till torkning. Tierras dun torkar separat innan det återigen förseglas och transporteras till vår dunleverantör.

DUNLEVERANTÖR

Hos dunleverantören tvättas dunet i ett miljövänligt shampoo från tyska Pulcra Chemicals. Vattnet renas och filtreras innan det släpps ut. Därefter torktumlas det rena dunet. För att säkerställa att dunet tillmötesgår våra hårt ställda krav filtreras dunet och dun av lägre kvalitet sorteras ut och säljs vidare. IDFL (International Down and Feather Laboratory) gör tester för att säkerställa att dunet är av högsta kvalitet och motsvarar Tierras krav. Det högkvalitattiva dunet fylls i nya säckar och märks med Tierra, dunkvalitet, kvantitet och komposition. Därefter skickas dunet till våra fabriker. Tierras kvalitetskontrollanter godkänner dunsäckarna genom att signera dem. Kontrollanterna sparar också dun för senare korstestning.

TILLVERKNING

I fabrikerna används enbart Tierras dunsäckar för isolering i våra jackor.

VIDEO: THE DOWN PROMISE

Vårt systerbolag Fjällräven har gjort en film som bekriver hela processen för framtagning av dun. Se den här: The Down Promise.

6 Products
Fallande ordning
Visa: Alla
Visa: Alla
6 Products