Returer

Vi återbetalar alla oanvända produkter som återlämnas i sin originalförpackning samt med alla etiketter kvar inom 14 kalenderdagar från mottagandet av produkterna. Vi ta endast emot returer av varor som har inhandlats på en av Tierra onlinebutiker. 

För att nyttja din ångerrätt kan du använda dig av vår ångerblankett online eller returnera dina varor enligt stegen nedan. Konsumentverket erbjuder också en ångerblankett som du även kan använda dig av. Den hittar du här.

För att förenkla din returprocess, rekommenderar vi följande steg:

1. Använd retursedeln som du fick i ditt Tierra-paket och fyll i orsak till returen i avsedda fält. Använd siffrorna 1 till 8 för att ange orsak till returen. 

2. Kontakta vår kundtjänst via e-post  (customerservice@tierra.se) eller telefon 08 54518689 för att få en förbetald fraktetikett. 

Ange namn, ordernummer, adress och telefonnummer när du kontaktar kundtjänst.

Notera att en fast avgift på SEK 59 kommer att debiteras för den förbetalda fraktetiketten.

3. Efter att du har kontaktat kundtjänst kommer du att få en förbetald fraktsedel skickad till den emailadress du angav.

4. Packa varor och retursedel samt eventuell bruksanvisning noga i en kartong. Du kan använda kartongen som varorna anlände i eller en annan kartong. Använd inte produktens originalförpackning för att skicka tillbaka dina varor i.

5. Fraktetiketten, som du fått via e-post efter att du kontaktat kundtjänst, fäster du på utsidan av kartongen.

6. Låt en budfirma hämta paketet eller lämna in det till ditt närmsta postkontor eller en inlämningsplats.


Återbetalnings process:
Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning. Exempelvis: om det ursprungliga köpet gjordes med ett kreditkort sätter vi tillbaka summan på samma kort. Återbetalning sker inom max 14 kalenderdagar från att vi har tagit emot din returnerade produkt.

Garanti

Vi erbjuder en garantiperiod på 3 år från inköpsdatum noterat på ditt kvitto. Observera att vi endast tar emot varor som köpts via vår hemsida. Varor inköpta i butik/via återförsäljare ska vid garantiärenden hanteras av respektive inköpsställe som står angivet på ditt kvitto.

Om du vill ta upp ett garantiärende på en vara inköpt via vår hemsida kontaktar du vår kundservice via e-post (customerservice@tierra.se) eller telefon 08 54518689.