Från djungeln till skotska höglandet

Elin Larsson är pilot och outtröttlig utomhusfantast

By TIERRA

Elin har vant sig vid snabba skiftningar och är numera alltid förberedd för alla väder

Längtan efter äventyr gjorde att Elin Larsson sökte sig till jobbet som djungelpilot i Indonesien. Efter fyra år av dramatiska strapatser och oförglömliga upplevelser bestämde hon sig för att flytta till Skottland och började flyga privatjet. Äventyrslusten är fortfarande stark och i Skottland finns alla möjligheter.

Elin har bestämt sig för att bestiga alla 282 munros, berg i Skottland över knappt 1000 meter, och när swellet är bra surfar hon längs den skotska kusten.

"Det är i naturen jag hittar min egen rytm och mitt lugn"

– Det är i naturen jag hittar min egen rytm och mitt lugn. Jag äter när jag är hungrig, sover när jag är trött och tältar var jag vill. Sedan är det så klart den fysiska utmaningen. Hur långt kan jag springa? Hur högt kan jag klättra? Ofta får jag en idé om ett projekt, stort eller smått, och sedan är det som att jag bara måste prova om det går.

Både Elin och Steve är piloter, de har sin bas i Skottland även om de lever något av ett nomadliv

Något som förenar att vara pilot och äventyrare är konsten att packa lätt.

– Eftersom jag ofta bär min egen packning så försöker jag alltid packa så minimalistiskt som möjligt. Därför vill jag kunna lita på prylarna jag har med mig. Det vill säga att dunjackan ska hålla mig varm och skaljackan ska hålla mig torr. Jag har nästan alltid bara plats för ett underställ, ett par strumpor och så vidare, så jag vill verkligen att sakerna ska hålla vad de lovar. Sedan är jag ett stort fan av naturmaterial, jag har alltid så mycket jag kan i till exempel merinoull.

"Jag försöker alltid packa så minimalistiskt som möjligt. Därför vill jag kunna lita på prylarna jag har med mig"

Följ Elin på Instagram: @flyingelin

Elin är född i Sverige och har ett hus där idag, men det är enkelt att förstå att hon trivs i de skotska landskapen

Lästips!

Elin har skrivit en bok om sina äventyr som pilot i Indonesien: ”Mina äventyr som djungelpilot”.