Viktig del i vår produktutveckling

Tierra Test Team

By TIERRA

Christian Edelstam och Karin Eknor

Tierras testteam består av meriterade bergsguider och användare utöver det vanliga. Under en säsong sliter de på kläderna motsvarande vad en normal användare gör under mer än fem år. Vi låter vårt testteam sätta kläderna på prov redan i prototypstadiet för att vi ska kunna ta tillvara på deras kommentarer på riktigt, och göra ändringar utifrån deras önskemål innan våra plagg går till slutlig produktion. Den här gedigna testprocessen ute i naturen är unik och testteamets bidrag till vår produktutveckling är ovärderlig.

"Under en säsong sliter de på kläderna motsvarande vad en normal användare gör under mer än fem år"

Karin Eknor

Karin har svårt att sitta stilla och tycker att livet är så mycket bättre utomhus. Karin bor i Narvik i Nordnorge där naturen har den fängslande kombinationen av fjäll och hav, och möjligheterna till äventyr är ändlösa. Karin utövar klättring och bergsbestigning, både alpin-, is-, mix- och klippklättring och bouldering. Hon håller också på med fjällöpning, mountainbike och skidåkning, mest topptur men även en del längd och liftburen utförsåkning. Och allt däremellan.

– Det bästa är att vara ute på egna äventyr. Sista åren har det blivit fler och fler, och mer avancerade turer. Jag tycker om att utmana mig själv och lära mig mer om allt inom klättring och alpinism. Det är mycket av det som driver mig. Att utmana mig, bli bättre och nå nya mål, men också äventyret i sig. I slutändan handlar det om att må bra. All träning gör att jag känner mig i form och är bra för hälsan, samtidigt som det gör det möjligt att nå längre och högre, säger Karin.

– Det är kul få vara en del i utvecklingen av kläderna och kunna påverka design och funktion. Jag tror inte jag överdriver om jag säger att jag använder mina Tierrakläder varje dag, och jag älskar dem! Jag tycker att det är bra att Tierra har så mycket fokus på miljö. Jag tycker miljöfrågan är viktig och är stolt över att representera ett märke som arbetar så mycket för att minska miljöpåverkan från kläderna, säger Karin.

Följ Karin på Instagram: @karinsfjelliv
Besök Karins hemsida: https://www.karinsfjelliv.com

Karin Eknor i Norge där hon är bosatt

Christian Edelstam på Grönland

Christian Edelstam

Christian arbetar som bergsguide med bas i Abisko men med hela världen som arbetsplats. Han har åkt skidor så länge han kan minnas och började klättra i början av 1990-talet. Hans första stora äventyr var när han korsade Grönland 1997, en tur som var 92 mil lång och innehöll bestigningen av Grönlands högsta berg. Idag driver han egen guidefirma och älskar ensamheten och vildmarken i norra Skandinavien. Christian har varit med i Tierra Test Team sedan starten 2006.

– Jag äger nästan inga andra kläder och har svårt att se mig själv i annat än Tierrakläder. Testandet känns meningsfullt för att det märks att våra utvärderingar hörs och tas på allvar. Vi finns inte bara för syns skull. Jag är en stolt testteam-medlem och ambassadör för Tierra, säger Christian.

Lär känna Christian mer i vår minidokumentär Ett liv i bergen.

Katrin Elfberg

När Katrin klättrade första gången visste hon att det var det hon skulle tillbringa all sin tid med framöver. Sedan dess har hon utbildat sig till klippklätterinstruktör, tillbringat flera skid- och klättersäsonger i Alperna och hängt på berg både där, i USA och i Kanada. Numera bor Katrin i Tromsö där hon läser till läkare, är med i Norges alpina räddningsgrupp och jobbar inom ambulansen. Vid sidan driver hon eget yogaföretag och finner tystnaden med meditation. Syns hon inte på någon klippa hittar du henne säkert på skidor, i en kajak eller med cykel i skogen.

Följ Katrin på Instagram: @katrinelfberg

Katrin Elfberg, El Capitan

Oscar Wahlund

Oscar guidar offpist och toppturer i franska Maurienne, toppturer i norra Sverige och Norge, isklättring i Jämtland och alpin klättring i Alperna på sommaren. Allt för att utmanas och ha riktigt kul i livet. Den häftigaste upplevelsen var puderåkning i Lofoten en midvinternatt under en fullmåne som speglades i havet.

Bästa jag vet: att glömma alla lösenord och inloggningar i den digitala världen när jag fyllt sinnet med intryck och upplevelser i bergen.
Favoritplagg: Ace Pant. De fungerar till alla årstider och aktiviteter. Från isklättring i -30 grader och klippklättring i +20 till toppturer på våren och mountainbike i skogen en kylig höstdag.

Följ Oscar på Instagram: @oscar.wahlund

Sara Widell

Sara var den första kvinnan i Svenska Bergsguideorganisationen (SBO). Hon är bergsguide och varvar guidandet med att vara småbarnsmamma och jobba som jägmästare. Hon tycker om att guida skidåkning på alla ledder och bredder men även alpin klättring. Sara har varit med i Tierra Test Team sedan 2007.

– Det är roligt och intressant, framförallt för att Tierra är så intresserade av vad vi tycker. Då känns det extra bra. Det är också skönt att veta att man har bra grejer på sig när man inte har tid att tänka på sig själv, på jobb främst men även när man åker pulka med ungarna, säger Sara.

Bästa jag vet: bra skidåkning med goda vänner.
Häftigaste jag varit med om: att bli mamma och inse hur jag förändrat min syn på (nästan) allt.

Saras favorit

Tierra Roc Blanc Jacket: ”Den bästa Gore-Tex®-jacka jag någonsin använt. Har jag med mig Roc Blanc Jacket så vet jag att jag har det jag behöver, oavsett om det gäller alpinklättring, toppturer eller offpistskidåkning. Rejäla och lättanvända fickor och en hållbar konstruktion gör den till en vinnare i längden.”

Också i Tierra Test Team: Daniel Isklint.