Byxguide (2FS)

En guide till de perfekta Two-Face Stretch-byxorna

By TIERRA

Vi på Tierra har ett brett sortiment av friluftsbyxor för alla säsonger och aktiviteter. Byxorna kännetecknas av slitstyrka i kombination med en mjuk insida och stretch, vilket ger hög komfort och rörlighet. Erik Blomberg, Tierras produktutvecklingschef, berättar här om hur du hittar rätt bland våra Two-Face Stretch-byxor.

– Med Tierras Two-Face Stretch har vi skapat ett material med mycket stor slitstyrka, men som har en mjuk insida och stretch. Det gör plaggen vindtäta och vattenavstötande medan de också ”andas” mycket bra, de har även en fluorkarbonfri impregnering. Våra byxor i Two-Face Stretch är lika populära bland kvinnor som män, jag tror att många uppskattar komforten.

Slit inte på skalbyxorna i onödan

Det är värt att investera i den här typen av byxor, vi kallar dem bergets och fjällets arbetsbyxa. Det här är byxorna som du sliter på, och de täcker behoven för merparten av all tid du är ute.

– När det blir extremt väder åt något håll byter du så klart till shorts, skalbyxor eller fodrade byxor. Fördelen med att slita på dina Two-Face Stretch-byxor är att de har lägre pris än till exempel skalbyxor och dessutom större komfort. Cyklar du till och från jobbet varje dag i skalbyxor även när det inte regnar så blir det varmt och fuktigt och de har dessutom inte stretch.

"Vi kallar dem bergets och fjällets arbetsbyxa"

Hur väljer jag rätt byxa?

Eriks tips är att välja byxa utifrån tre faktorer: säsong, intensitet och klimat.

– Fundera på vilka årstider du vill använda byxan, om det är för aktiviteter med hög puls eller för till exempel vandring, och i vilket klimat. Våra tunnaste byxor Pace Pant M/Pace Pant W och Pace Convertible Pant M/Pace Convertible Pant W passar för varma klimat och sommar. Men ska du vandra i svenska fjällen är Lite Track Pant M/Lite Track Pant W eller Lite Track Convertible Pant M/Lite Track Convertible W bra eftersom de har vattentät förstärkning nedtill. Ska du ofta stå på knä och arbeta passar våra grövsta byxor Ace Pant M/Ace Pant W eftersom de även har förstärkning på knäna.

Vi på Tierra har utvecklat friluftsbyxor i Two-Face Stretch i många år. Tierras testteam är alltid en stor del av produktutvecklingsprocessen. Ett exempel är från när vi började utveckla den tunna sommarbyxan Pace.

– När vi väl vågade göra en lättare byxa visade det sig att vårt testteam uppskattade lättheten och smidigheten. De älskade byxan och använde den till mycket fler aktiviteter än vi hade tänkt, som på glaciärer och klättringar. Men de tyckte inte att byxorna var tillräckligt vindtäta, vi hade ju inte tänkt att man skulle ha byxorna på höst och vår och på glaciärturer. Då gjorde vi Off-Course Pant M/Off-Course Pant W.

Off-Course har samma lätthet och smidighet som Pace men har vindskydd på utsatta områden såsom rumpa och framsida lår, men med bra vädring på övriga partier.

>> Alla produkter med Two-Face Stretch