Gore-Tex®

För de kallaste och blötaste platserna på jorden

By TIERRA

Gore-Tex® är din garanti på högsta kvalitet och maximala skydd även i de mest extrema väder. Vilket är anledningen till att professionella expeditioner till de mest kalla och blöta platser i världen väljer Gore-Tex®-produkter. Vi på Tierra använder Gore-Tex® just av denna anledning, för att det idag är det mest hållbara materialet för extrema förhållanden. Vi omprövar hela tiden våra materialval för att se om vi kan få samma resultat och samtidigt minska miljöpåverkan. Vi ser även klädernas livslängd som en av de viktigaste miljöfaktorerna, och där är Gore-Tex® idag det bästa valet. Alla material vi använder från Gore-Tex® är Bluesign®-cerifierade och Oeko-Tex®-certifierade.

"Vi ser även klädernas livslängd som en av de viktigaste miljöfaktorerna, och där är Gore-Tex® idag det bästa valet"

Lägg mobilen i vattentätt fodral

Varje led i Gore-Tex®-produkters tillkomst är kontrollerat av Gore-Tex® själva vilket innebär att du får en garanti på att din nya jacka eller byxa kommer att hålla dig torr. Däremot är det bra att förvara mobiltelefon och plånbok etc. i ett vattentätt fodral oavsett om du har den i inner- eller ytterficka. Detta då ytterfickorna endast har vattenavvisande dragkedjor för att ditt plagg ska kunna andas och är alltså inte helt vattentäta. Innerfickor kan släppa igenom fukt från din kropp in i fickans innehåll.

Gore-Tex® garanti till dig

Om du inte är helt nöjd med vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan hos din Gore-Tex®-produkt lagar vi produkten, byter ut den eller ger dig pengarna tillbaka. Denna garanti gäller endast plagg som utsatts för normalt bruk och slitage och använts till vad de är avsedda för. Det kan också förekomma åldersavdrag. Om du vill åberopa garantin ska du vända dig till den butik där du köpt plagget.

De olika typerna av Gore-Tex®

Det finns olika typer av GORE-TEX®, alla med sin specifika funktion beroende av vilken typ av aktivitet materialet är avsett för. Tierras kläder är designade för specifika användningsområden vilket innebär att typen av GORE-TEX®-material på ett Tierra-plagg kan variera. För att ta reda på vad ditt plagg är gjort av, tittar du på GORE-TEX®-logotypen på ditt plagg. Här under kan du hitta information om de olika variationerna.

| Gore-Tex® Pro-produkter

Plagg tillverkade med GORE-TEX® Pro-material är maximalt slitstarka och idealiska för extrem och långvarig användning. Konstruktionen med 3-lager GORE-TEX® fästs membranet vid både yttertyget och fodret. Fördel: ingen rörelse mellan lagren, vilket innebär mindre slitage och bättre hållbarhet.

| Gore-Tex® 3L C-Knit Backers Technology 

Plagg tillverkade med GORE-TEX® C-Knit ger ett varaktigt vind- och vattenskydd samt en riktigt god ventilation. En lätt konstruktion med bibehållen slitstyrka och förbättrad komfort för friluftsentusiaster. Konstruktionen med 3-lager GORE-TEX® innebär att membranet fästs vid både yttertyget och fodret, vilket innebär att ingen rörelse sker mellan lagren och leder till mindre slitage och bättre hållbarhet.

| Gore-Tex® Active-produkter 

Plagg tillverkade med GORE-TEX® Active-material har extremt god andningsförmåga och passar utmärkt för mycket uthållighetskrävande dagsaktiviteter. Active laminatet kombinerar en lättare, tunnare GORE-TEX®-membran med fin denier prestanda för att leverera den ultimata 3-lagers-lösningen för den aktiva konsumenten.

| Gore-Tex®-produkter 

Kläder med GORE-TEX®-material kombinerar varaktigt vatten- och vindskydd med optimal andningsförmåga – tåliga produkter som erbjuder bästa möjliga skydd och komfort.

| Gore-Tex® med Paclite Product-teknologin

Plagg med Paclite®-teknik är extremt lättviktiga och lätta att packa. De är därför en idealisk lösning för vandring, cykling, golf, resa och andra aktiviteter där vikt och utrymme är avgörande. Kläderna håller dig torr och sval under krävande aktiviteter och varm under nedvarvningen, även i blåsiga och kalla väderförhållanden. Ett skyddande lager på insidan av GORE-TEX®-membranet innebär att ett separat foder är onödigt. Resultatet är en minimal vikt och packvolym.

Gore-Tex® PFCec Free DWR

Sedan 2014 har Tierra använt fluorkarbonfri impregnering på alla kläder utom Gore-produkter. Gore har nu satt ett ambitiöst mål om att eliminera fluorkarboner som är miljöfarliga senast 2023. Först ut är fluorkarbonfri impregnering på alla tvålagersmaterial och Paclite från höst/vinter 2018. Självklart omfamnar vi detta och lanserar parallellt våra första fluorkarbonfria Gore-produkter. Läs mer om Gores mål här. https://www.gore-tex.com/pfcgoal

PFCec står för ”Per and Poly-Fluorinated Chemicals of Environmental Concern”, vilket innebär att Gore garanterar att de fluorpolymerer som är miljöfarliga eliminerats i impregneringen (DWR=Durable Water Repellent). Gore-Tex® med PFCec Free DWR treatment erbjuder skydd mot elementen vid en bredd av aktiviteter och innefattas av Gore-Tex® löfte GUARANTEED TO KEEP YOU DRY®.

Hur tar du hand om dina Gore-Tex®-plagg?

Läs delen om Gore-Tex® i vår guide till hur du tar hand om dina kläder.

›› Alla damprodukter med Gore-Tex®
›› Alla herrprodukter med Gore-Tex®