Freedom Engineered sedan 1983

Tierra är ett svenskt varumärke för outdoorkläder dedikerade till innovation och miljömedvetenhet

By TIERRA

Den första helsvenska expeditionen till Mount Everest 1991, i kläder från Tierra

I över 30 år har vi vetat hur man konstruerar kläder som håller oss torra, varma och bekväma, för frihet att uppleva naturen oavsett väder.

Vår mission är att utveckla tekniska kläder för lång sikt, genom att hitta material och lösningar som är hållbara både för oss användare och planeten. Så att vi kan vara ute. Längre. För alltid.

Utveckling genom ständigt äventyrande

Våra kläder utvecklas genom ständiga äventyr – genom våra och andras erfarenheter. Tierra Test Team och svenska Alpina Fjällräddningen är exempel på ovärderliga produkttestare och användare av Tierras kläder.

No-Fuss-Design

Vi strävar efter att inspirera våra användare att ta sig ut och utforska, oavsett om det är i din lokala skog eller topparna av Anderna. Viktigt i båda fallen är att du kan lita på att kläderna fungerar bra och länge. Det här uppnår vi genom att använda beprövade lösningar, hållbara konstruktioner, de bästa tillgängliga materialen, en perfekt passform och inga onödiga snittlinjer. Att förlänga livslängden på våra kläder betyder också att du inte behöver köpa nya lika ofta, det ser vi som ett av våra största bidrag till att minska miljöpåverkan. Och detta är vad vi på Tierra kallar No-Fuss-Design.

Vår vän Chhiring Dorje Sherpa någonstans i Himalaya för många år sedan