Vi är Tierra

Ett dedikerat team med stor äventyrslusta

By TEAM TIERRA

Tierra team

Jim Bakerød | Varumärkeschef

Som många andra norska familjer hade vi en ”hytte” uppe i bergen. Under vinter, vår, sommar och höst tillbringade vi nästan all lediga tid i hytten och att utforska området därikring. Jag fick vara ute i naturen själv och kunde vara borta hela dagarna för att komma tillbaka till hytten lagom till läggdags. Under de senaste åren har jag njutit av naturen genom att klättra, åka skidor, gå på topptur och vandra i bergen. Jag har två barn som jag försöker inspirera att njuta av naturen och att vara ute precis som jag gjorde när jag var liten. Vi försöker komma iväg och klättra så ofta vi kan eller bara åka iväg och tälta i fjällen.

Jag har arbetat i outdoorbranschen sedan 2003 då jag började jobba deltid i en sportaffär i Trondheim. Året efter flyttade jag till Sydafrika för att under ett år studera och njuta av detta vackra land, det var här min kärlek till klättring föddes. Under 17 år har jag arbetat för flera olika märken och positioner inom outdoorbranschen. Min långa och min breda erfarenhet har gett mig en stor kunskap och förståelse för vad som krävs när det gäller outdoorprodukter.

När det gäller Tierra är jag otroligt imponerad av den kvalité som finns i hela sortimentet. Tierra teamet har lyckats hitta de bästa lösningarna för varje plagg och samtidigt ha fokus på plaggets funktion, livslängd och hållbarhet ur miljösynpunkt. Sådant kan bara uppnås av ett team med egna erfarenheter inom klättring, skidåkning och uteliv och gör att du som konsument kan lita på våra produkter.

Linus Meyer | Marknadschef

Ända sedan jag som tonåring blev förälskad i klättring och skidalpinism har jag försökt att tillbringa så mycket tid som möjligt i bergen. Under de senaste 20 åren har jag arbetat som fotograf och skribent med fokus på äventyr och outdoorsporter. Jag har alltid gillat branta och exponerade miljöer och haft en förkärlek för hårt väder och för just sådant väder gör Tierra otroligt bra kläder. Vad jag älskar med Tierras är att de lyckas producera kläder som är hållbara ur miljösynpunkt utan att göra avkall på klädernas funktionalitet eller stryktålighet.

Jag köpte mitt första Tierraplagg för mer än två årtionden sedan, det var en fodrad svart jacka (en föregångare till dagens Belay Jacket) som jag köpte begagnad och den har varit mitt absoluta favoritplagg och har varit med om allt från reportageresa i ett krigshärjat Afghanistan till klättring av alpina vinterturer långt norr ut i Sverige. Jag är så otroligt imponerad av kvalitén, jackan är fortfarande i bra skick och jag använder den fortfarande. Mina nya favoriter i sortimentet är Roc Blanc serien och byxan Sta Jogger, som är den perfekta klätterbyxan.

Magdalena Widerberg | Produktutvecklare

Under uppväxten uppmuntrades jag till att vara nyfiken och jag lärde mig att vara lösningsorienterad med min stora familj. Jag har alltid haft ett intresse för textil och det kombinerat med teknik gjorde att jag utbildade mig till Textilingenjör. I mitt jobb får jag chansen att vara delaktig i frågor jag tycker är viktiga i form av hållbar utveckling, att kunna påverka vad vi använder för kläder, att det är bra produkter och inte bara för ändamålet utan även genom hela processkedjan.

Äventyr för mig är att uppleva. Jag gillar att åka skidor, både utförs och på platten, att bara vara i naturen, och så tycker jag om vatten. Att bada och surfa. Just nu är det största äventyret att få börja uppleva dessa saker med min son. Mitt favoritplagg som jag använder väldigt mycket just nu är Flon-jackan, den ligger alltid som backup i väskan.

Mattias Sahlin | Designer

Jag har designat Tierras kläder från och med säsongen höst/vinter 2018. Produktutvecklingen på Tierra liknar inget jag någonsin stött på under mina snart 20 år som designer. Det är en enorm nyfikenhet på nya lösningar och material. Nivån på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet (för både plagg och miljö) är extremt hög. Jag får jobba med de bästa materialen som finns, och design och produktutveckling får ta den tid den behöver. Och är materialen inte bra nog så utvecklar vi egna tillsammans med våra leverantörer.

På Tierra går funktionalitet och kvalitet på produkterna, samt omtanke kring alla inblandade och vår miljö, före marginaljakt och snabba ”in season deliveries”. Det är mycket ovanligt idag.

Jag sover bäst i tält. Ett äventyr kan vara att uppleva allt från ett surfbreak till ett fiskeställe. Aktiviteten beror på säsong, sällskap och förhållanden. Mitt favoritplagg är Roc Blanc. Det är rejält, kompromisslöst och byggt för att slitas hårt.

Shamik Neogi | Produktions- och inköpschef

Hej! Jag heter Shamik Neogi och jag är ansvarig för inköp, sourcing och produktion för Tierra. Jag är verkligen kräsen när det kommer till kvalitet och jag gör livet svårt för mig själv för det mesta av den anledningen. Men i slutändan är det er användares tillfredsställelse som räknas. Min favoritprodukt är min Back Up Jacket Gen.3.

Lisa Turdell | Produktutvecklings- & produktionskoordinator

Jag växte upp i Norrland, i Gällivare, på skidor. Numera gillar jag att vara ute i naturen vilken aktivitet det än innebär. Jag är en allätare som tycker om allt från att paddla kajak till att surfa och åka skidor – eller bara promenera runt. Jag har också ett intresse för yoga och crossfit. Men allra bäst trivs jag plaskande i saltvatten på Västkusten.

Jag är det senaste tillskottet i gänget och tycker det är kul att jobba på Tierra för arbetet med hållbarhet och kvalitet som ligger mig varmt om hjärtat.