Vi är Tierra

Ett litet dedikerat team med stor äventyrslusta

By TEAM TIERRA

Kebnekaise, Sverige

Erik Tjerneld | Varumärkeschef

Jag heter Erik Tjerneld och är Varumärkeschef för Tierra. Vågsurf och utförsåkning är mina stora passioner. Extra roligt är det när jag får gå med stighudar och klättra för att komma åt åket utför. Roligast nu är dock att se mina två barn lära sig åka skidor och att de tycker att det är lika roligt som jag gör, ser fram emot att få upp dem på surfbrädan också. Har svårt att välja ETT favoritplagg men måste jag så är det ACE-byxorna… och Roc Blancjackan… och Häggstajeansen… och… hmmm.

Malin Eurenius | Marknadschef

Att vara ute handlar för mig om att ta djupa andetag, utmana mig själv och vara tillsammans med personer jag tycker om. Min Tierra-garderob används mest för skidåkning och toppturande, cykling, surfing, klättring, löpning och familjehäng. Jag har ett gott öga för förstärkningsjackor som Belay Jacket och såklart skaljackornas skaljacka, Roc Blanc.

När jag började på Tierra för några år sedan slog det mig vilken enorm kunskap, nördighet och passion som finns hos alla som jobbar här. I allt från funktionalitet till hur miljösmarta vi som personer kan bli. Det är en lyx att få arbeta på Tierra och jobbdagar i bergen är förstås en härlig fördel. Jag hoppas vi ses därute!

Erik Blomberg | Produktutvecklingschef

Jag är Erik Blomberg och är ansvarig för produktutvecklingen på Tierra. Jag är civilingenjör, specialiserad på polymera material. Min textila utbildning fick jag under min uppväxt av en mamma som syr och stickar och en pappa som väver trasmattor. När jag var ung hade jag en dröm att klättra alla de högsta bergen, nuförtiden nöjer jag mig med att bara få vara utomhus och svettas och frysa. Just nu svettas jag helst på cykel eller i min Surfski, och jag försöker försiktigt väcka ett friluftsintresse hos mina barn genom segling, klättring och skidåkning.

Magdalena Widerberg | Produktutvecklare

Under uppväxten uppmuntrades jag till att vara nyfiken och jag lärde mig att vara lösningsorienterad med min stora familj. Jag har alltid haft ett intresse för textil och det kombinerat med teknik gjorde att jag utbildade mig till Textilingenjör. I mitt jobb får jag chansen att vara delaktig i frågor jag tycker är viktiga i form av hållbar utveckling, att kunna påverka vad vi använder för kläder, att det är bra produkter och inte bara för ändamålet utan även genom hela processkedjan.

Äventyr för mig är att uppleva. Jag gillar att åka skidor, både utförs och på platten, att bara vara i naturen, och så tycker jag om vatten. Att bada och surfa. Just nu är det största äventyret att få börja uppleva dessa saker med min son. Mitt favoritplagg som jag använder väldigt mycket just nu är Flon-jackan, den ligger alltid som backup i väskan.

Mattias Sahlin | Designer

Jag har designat Tierras kläder från och med säsongen höst/vinter 2018. Produktutvecklingen på Tierra liknar inget jag någonsin stött på under mina snart 20 år som designer. Det är en enorm nyfikenhet på nya lösningar och material. Nivån på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet (för både plagg och miljö) är extremt hög. Jag får jobba med de bästa materialen som finns, och design och produktutveckling får ta den tid den behöver. Och är materialen inte bra nog så utvecklar vi egna tillsammans med våra leverantörer.

På Tierra går funktionalitet och kvalitet på produkterna, samt omtanke kring alla inblandade och vår miljö, före marginaljakt och snabba ”in season deliveries”. Det är mycket ovanligt idag.

Jag sover bäst i tält. Ett äventyr kan vara att uppleva allt från ett surfbreak till ett fiskeställe. Aktiviteten beror på säsong, sällskap och förhållanden. Mitt favoritplagg är Roc Blanc. Det är rejält, kompromisslöst och byggt för att slitas hårt.

Shamik Neogi | Produktions- och inköpschef

Hej! Jag heter Shamik Neogi och jag är ansvarig för inköp, sourcing och produktion för Tierra. Jag är verkligen kräsen när det kommer till kvalitet och jag gör livet svårt för mig själv för det mesta av den anledningen. Men i slutändan är det er användares tillfredsställelse som räknas. Min favoritprodukt är min Back Up Jacket Gen.3.

Lisa Turdell | Produktutvecklings- & produktionskoordinator

Jag växte upp i Norrland, i Gällivare, på skidor. Numera gillar jag att vara ute i naturen vilken aktivitet det än innebär. Jag är en allätare som tycker om allt från att paddla kajak till att surfa och åka skidor – eller bara promenera runt. Jag har också ett intresse för yoga och crossfit. Men allra bäst trivs jag plaskande i saltvatten på Västkusten.

Jag är det senaste tillskottet i gänget och tycker det är kul att jobba på Tierra för arbetet med hållbarhet och kvalitet som ligger mig varmt om hjärtat.