Vi är Tierra

Ett litet dedikerat team med stor äventyrslusta

By TEAM TIERRA

Kebnekaise, Sverige

Erik Tjerneld | Varumärkeschef

Jag heter Erik Tjerneld och är Varumärkeschef för Tierra. Vågsurf och utförsåkning är mina stora passioner. Extra roligt är det när jag får gå med stighudar och klättra för att komma åt åket utför. Roligast nu är dock att se mina två barn lära sig åka skidor och att de tycker att det är lika roligt som jag gör, ser fram emot att få upp dem på surfbrädan också. Har svårt att välja ETT favoritplagg men måste jag så är det ACE-byxorna… och Roc Blancjackan… och Häggstajeansen… och… hmmm.

Erik Blomberg | Produktutvecklingschef

Jag är Erik Blomberg och är ansvarig för produktutvecklingen på Tierra. Jag är civilingenjör, specialiserad på polymera material. Min textila utbildning fick jag under min uppväxt av en mamma som syr och stickar och en pappa som väver trasmattor. När jag var ung hade jag en dröm att klättra alla de högsta bergen, nuförtiden nöjer jag mig med att bara få vara utomhus och svettas och frysa. Just nu svettas jag helst på cykel eller i min Surfski, och jag försöker försiktigt väcka ett friluftsintresse hos mina barn genom segling, klättring och skidåkning.

Magdalena Widerberg | Produktutvecklare

Under uppväxten uppmuntrades jag till att vara nyfiken och jag lärde mig att vara lösningsorienterad med min stora familj. Jag har alltid haft ett intresse för textil och det kombinerat med teknik gjorde att jag utbildade mig till Textilingenjör. I mitt jobb får jag chansen att vara delaktig i frågor jag tycker är viktiga i form av hållbar utveckling, att kunna påverka vad vi använder för kläder, att det är bra produkter och inte bara för ändamålet utan även genom hela processkedjan.

Äventyr för mig är att uppleva. Jag gillar att åka skidor, både utförs och på platten, att bara vara i naturen, och så tycker jag om vatten. Att bada och surfa. Just nu är det största äventyret att få börja uppleva dessa saker med min son. Mitt favoritplagg som jag använder väldigt mycket just nu är Flon-jackan, den ligger alltid som backup i väskan.

Mattias Sahlin | Designer

Jag har designat Tierras kläder från och med säsongen höst/vinter 2018. Produktutvecklingen på Tierra liknar inget jag någonsin stött på under mina snart 20 år som designer. Det är en enorm nyfikenhet på nya lösningar och material. Nivån på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet (för både plagg och miljö) är extremt hög. Jag får jobba med de bästa materialen som finns, och design och produktutveckling får ta den tid den behöver. Och är materialen inte bra nog så utvecklar vi egna tillsammans med våra leverantörer.

På Tierra går funktionalitet och kvalitet på produkterna, samt omtanke kring alla inblandade och vår miljö, före marginaljakt och snabba ”in season deliveries”. Det är mycket ovanligt idag.

Jag sover bäst i tält. Ett äventyr kan vara att uppleva allt från ett surfbreak till ett fiskeställe. Aktiviteten beror på säsong, sällskap och förhållanden. Mitt favoritplagg är Roc Blanc. Det är rejält, kompromisslöst och byggt för att slitas hårt.

Shamik Neogi | Produktions- och inköpschef

Hej! Jag heter Shamik Neogi och jag är ansvarig för inköp, sourcing och produktion för Tierra. Jag är verkligen kräsen när det kommer till kvalitet och jag gör livet svårt för mig själv för det mesta av den anledningen. Men i slutändan är det er användares tillfredsställelse som räknas. Min favoritprodukt är min Back Up Jacket Gen.2.

Alexandra Kalling | TF Marknadschef

Jag är det senaste tillskottet till Tierra-teamet. För mig är det viktigt att arbeta för ett varumärke med värderingar som jag står för. Jag är stolt över att arbeta för ett varumärke som bryr sig så mycket om kvalitet, hållbarhet och dess användare.

Jag gillar att det är ett litet team, eftersom jag då även får ta del utav sådant som inte helt rör mitt egna område. Design- och produktutveckling är något jag alltid varit intresserad av.

Jag älskar att vara ute i naturen, prova på nya aktiviteter och att upptäcka nya platser. Genom att jobba för Tierra inspireras jag ständigt till att göra det ännu mer.

Malin Eurenius | Marknadschef (föräldraledig)

Att vara ute handlar för mig om att ta djupa andetag, utmana mig själv och få fokusera. Min Tierra-garderob används mest för skidåkning och toppturande, cykling, surfing, klättring och familjehäng. Jag har ett gott öga för värmande jackor och såklart skaljackornas skaljacka, Roc Blanc.

Det som slog mig mest när jag började på Tierra för några år sedan, var den enorma kunskap, nördighet och passion som finns hos alla som jobbar här. I allt från material till hur miljösmarta vi som personer kan bli. Det är en lyx att få jobba med marknadsföring och kommunikation av just Tierra och dagar med jobb i bergen är förstås en härlig fördel. Jag hoppas vi ses därute!