Tierra Layback Pocket & Waist Adjuster

Tierras unika byxdetaljer

By TIERRA

Tierra Layback Pocket

Om man har följt Tierras byxkollektioner genom åren har man säkerligen märkt av två specifika kännetecken: Tierras unika sidfickor samt midjejustering. Båda detaljerna har funnits länge, sedan 2008 respektive 2010, och har sitt ursprung från klättringen. De har sedan följt med genom åren och används idag i alla möjliga byxstilar, såsom Häggsta, Correspondent, Pace och Sta.

Layback Pocket

Den gamla modellen Blikk Pant som utvecklades år 2008 var den första byxan med denna unika konstruktion och placering av ficka. Det är såklart vanligt med sidfickor på funktionsbyxor, men de är oftast konstruerade framåt. Tierras sidfickor är istället konstruerade bakåt. Idén kom ifrån att fickor placerade fram kan verka störande när man böjer sig eller sitter ned, eftersom tyget då blir spänt. Speciellt när man vill förvara hårda saker som mobil eller nycklar. En del användare har till en början verkat skeptiska mot fickplaceringen, men sedan ändrat uppfattning när de börjat använda byxorna. Fickorna är både lättåtkomliga och stör inte när man sitter ned. Dessutom är de placerade så att klätterselen hamnar precis ovanför, om de ska användas vid klättring. Namnet ”Layback” kommer just från klättringsrörelsen med samma namn, som innebär att man lutar sig bakåt.

Tierra Waist Adjuster

Waist adjuster

Ett flertal av Tierras byxor har designats med denna typiska midjejustering. Idén väcktes när vår produktutvecklingschef Erik Blomberg ville ha en justerbar byxa som fortfarande skulle vara enkel att öppna och stänga med hjälp av knappen. Han ville dessutom slippa de rynkor som bildas när man använder sig av kardborre eller elastiskt band. Lösningen blev att sätta in ett vävband som går igenom hela midjan och som fäster i knapphålet. På så sätt behöver man bara ställa in byxan i rätt midjemått en gång, och sedan knäppa dem som vanligt med knapp, utan behov av att krångla med extra bälte eller spänne. Byxorna har inget behov av bältesloopar vilket skapar en ren design, och blir bekväma att använda under eventuell klättersele.